Volem conèixer i difondre aquells comportaments i valors que representen una oportunitat  perquè les persones emprenedores, empresàries i professionals assoleixin els seus objectius.  La CAE vol fer d’ amplificador de les BONES PRAXIS en l’àmbit empresarial i professional. També es tracta d’aportar solucions i alternatives a l’impacte que generen els comportaments o valors que són una Mala praxis

 

En aquest apartat volem conèixer aquelles experiències o situacions que hagis viscut en projectes o organitzacions que consideres que t’han ajudat a desenvolupar-te com a professional, emprenedor/a o empresari/a i han contribuït a assolir els teus objectius. També pots explicar situacions que tot i que no hagis viscut directament n’has estat un testimoni directe o indirecte.

També ens agradaria conèixer aquelles mesures, comportaments, valors que apliques als teus projectes o a la teva feina que es poden considerar Bones pràctiques perquè contribueixen a augmentar la motivació i el benestar personal i professional de les persones que t’envolten.

Pots aportar aquesta informació de diferents formes, com per exemple:

1. Breu explicació

2. Entrevistes (que t’hagin fet o que hagis fet a algú)

3. Notícies

4. Blogs (articles d’opinió, d’informació, etc.)

5. Il·lustracions (vinyetes de còmic, acudits, dibuixos, etc.)

6. Fotografies, vídeos, etc.

7. Reportatges de vídeo

Tota la informació que es difongui es fonamentarà amb els següents principis:

#VERACITAT: en la informació aportada es contrastarà la font.

#CONSTRUCTIVITAT: tota opinió crítica, mala praxis, etc., haurà d’anar acompanyada per una possible solució o alternativa o element de millora.

#IGUALTAT D’OPORTUNITATS: sempre s’oferirà a totes les persones implicades en la situació que puguin aportar la seva part o punt de vista.

#EN CLAU DE COMPETÈNCIES: en tota situació plantejada s’haurà d’extraure les competències que s’han posat en joc i les que s’haurien d’haver posat en joc i no es van posar.

#SENTIT DE L’HUMOR: sempre que sigui possible la informació es tractarà des d’una forma distesa i empàtica.

 

 

1. Bones pràctiques de Responsabilitat Social Empresarial 

 

Una de les finalitats de Respon.cat és contribuir a generar, compartir, i divulgar coneixement sobre la responsabilitat social de les empreses, i una les maneres de fer-ho és compartint casos de bones pràctiques.

Per mitjà de diferents accions, Respon.cat ha anat creant un recull de casos de bones pràctiques, en format fitxes, i també s’han anat recollint casos en format vídeo, que us oferim aquí agrupades.

Per altra banda, en el marc del projecte Focus de l’RSE a Catalunya, es proposen contribuir a identificar, estudiar i compartir casos de bones pràctiques relacionats amb les matèries que s’ha convingut que són els focus de l’RSR per a una empresa que operi a Catalunya.

 

Contacte amb nosaltres

Escriu-nos i et contestarem el més aviat possible! :)

Not readable? Change text. captcha txt