Volem conèixer i difondre aquells comportaments i valors que representen una barrera als objectius de les persones emprenedores, empresàries i professionals. La CAE vol fer d’ amplificador de les MALA PRAXIS en l’àmbit empresarial i professional amb ànim constructiu. Per això també volem compartir solucions i alternatives que ja són una BONA PRAXIS o s’hi poden convertir.

En aquest apartat volem conèixer aquelles experiències o situacions que hagis viscut en projectes o organitzacions que consideres que han estat una limitació o barrera per al teu desenvolupament professional, emprenedor o empresarial. També pots explicar situacions que tot i que no hagis viscut directament n’has estat un testimoni directe o indirecte.

A continuació, anirem exposant les històries, experiències, etc, que ens heu fet arribar de diferents formes, però totes elles amb un to constructiu i sempre que sigui possible utilitzant l’humor!

Pots aportar aquesta informació de diferents formes, aquí us deixem alguns exemples. Però si ho prefereixes, explica’ns la situació, crítica o experiència i nosaltres la transformarem!

1. Breu explicació (i nosaltres buscarem el millor recurs per expressar-ho!)

2. Entrevistes (que t’hagin fet o que hagis fet a algú)

3. Notícies

4. Blogs (articles d’opinió, d’informació, etc.)

5. Il·lustracions (vinyetes de còmic, acudits, dibuixos, etc.)

6. Fotografies, vídeos, etc.

7. Reportatges de vídeo

Tota la informació que es difongui es fonamentarà amb els següents principis:

#VERACITAT: en la informació aportada es contrastarà la font.

#CONSTRUCTIVITAT: tota opinió crítica, mala praxis, etc., haurà d’anar acompanyada per una possible solució o alternativa o element de millora.

#IGUALTAT D’OPORTUNITATS: sempre s’oferirà a totes les persones implicades en la situació que puguin aportar la seva part o punt de vista.

#EN CLAU DE COMPETÈNCIES: en tota situació plantejada s’haurà d’extraure les competències que s’han posat en joc i les que s’haurien d’haver posat en joc i no es van posar.

#SENTIT DE L’HUMOR: sempre que sigui possible la informació es tractarà des d’una forma distesa i empàtica.

 1. Superar les dificultats que viuen els i les anomenades AA!

Sovint, com a conseqüència de males praxis en diferents àmbits com l’ empresarial, econòmic, legal i polític, moltes persones que treballen pel seu compte necessiten compartir la seva experiència amb l’ esperança de resoldre els seus problemes comuns i ajudar a altres persones que treballen pel seu compte a recuperar-se de situacions complexes o que han  viscut com un fracàs.  Per no ser un/a “Autònom Anònim” i per deixar de patir sol/a i en silenci les dificultats però, sobretot, per assolir els objectius és molt important el recolzament de persones que passen per la mateixa situació!

 

 

 

2. Passi el que passi, sempre al peu del canó i un peu a l’empresa!

Encara que l’autònom o empresari/a es posi malalt o tingui qualsevol altra dificultat per realitzar la seva activitat amb normalitat, alguns ens heu fet saber que no us podeu permetre aturar l’activitat perquè tot i les reformes de la Llei, aquestes no us permeten deixar d’ingressar durant massa temps!

 

 

3. La banca sempre guanya!

Ens heu fet arribar diverses crítiques a situacions que heu viscut amb les institucions financeres que us fan sentir menystinguts! Tradicionalment, l’accés al finançament tradicional ha estat ple d’obstacles i condicions abusives per les persones emprenedores i empresàries, sobretot pels més petits. Sortosament, aquesta situació està canviant però continuem en un país que no beneficia l’activitat productiva com es mereix el teixit format per la micro i petita empresa.

 

 

 

4. Un autònom orgullós de treballar pel seu país!

Abans de compartir aquest vídeo que ens heu fet arribar amb tots/es vosaltres, ho hem estat valorant perquè no volem ferir la sensibilitat de ningú amb algunes paraules malsonants que ofereix aquest Youtuber però pensem que val la pena i segur que escolteu coses més gruixudes!

 

 

 

5. Gestions administratives a la velocitat de la llum!

Ens heu fet arribar algunes observacions relacionades amb l’agilitat (poca) de les gestions que cal fer tant per crear com per gestionar una empresa, i mireu, i encara que no en tenim proves directes del que ens expliqueu, ens ha estat molt fàcil trobar un tweet que resumeixi el ritme i les dificultats que té l’administració pública, en general, per millorar el ritme de determinades gestions!

 

 

6. Les (IN)competències digitals dels/de les professionals!

Aquesta aportació ens agrada especialment perquè és d’un/a empresari/a i membre de la comunitat que ha fet un acte d’autocrítica de les seves (in)competències digitals! Ens confessa que quan va veure aquest vídeo es va sentir tan representat que va estar una bona estona rient-se d’ell mateix.

 

 

Hem tirat llenya al foc i hem afegit la vinyeta següent amb la sana voluntat d’evidenciar les resistències que alguns/es empresaris/es tenen a incorporar les tecnologies! Sense paraules, cadascú que tregui les seves pròpies conclusions i sobretot faci autocrítica!

 

 

7. Les (IN)Competències lingüístiques!

Parlant amb una professional del territori, va arribar a la sana conclusió que emprenedors/es, empresaris/es i professionals/es necessitem millorar alguns idiomes. Realment, a banda de ser una barrera als nostres projectes en un entorn globalitzat també és una manera de no fer el ridícul, professionalment i empresarialment parlant!

 

 

8. Aix, no guanyem per disgustos amb els bancs!

No volem posar el dit a la llaga excessivament ni incitar a cap acte violent, però aquest és un tema recurrent. Les crítiques que ens arriben de les males praxis d’alguns bancs (evidentment no tots!) donarien per fer un espai a part! En tot cas, aquesta vinyeta resumeix les experiències que ens han anat explicant, i que cada entitat o institució financera faci l’autocrítica que cregui!

 

 

Contacte amb nosaltres

Escriu-nos i et contestarem el més aviat possible! :)

Not readable? Change text. captcha txt