Núria Barceló (Cofundadora de DEVITECA)

 In Blog

foto-nuria-devitecaDiscurs realitzat el dia de la Cloenda de la CAE2020

26/10/2016

Bon dia a tothom,

Tot i que molts de nosaltres ja ens coneixem, m’agradaria començar presentant-me: sóc Núria Barceló, tinc 40 anys, 2 fills i sóc el 50 % d’un projecte que porta per nom Deviteca.

La meva relació amb el món empresarial s’inicia de ben jove treballant al negoci familiar, vinculat amb el sector del turisme i la restauració. De fet, vaig estudiar la Diplomatura en Turisme. Més endavant m’incorporo al negoci de la meva parella, també relacionat amb el món de la restauració i actualment som gerents, botiguers, comerciants, cuiners, directors de màrqueting…. i moltíssimes coses més!

Aquest any he format part d’un programa de formació: Direcció Estratègica en Clau de Competències. No és la meva tasca explicar els continguts dels curs, si no el que us voldria explicar és la meva vivència, és a dir, el que ens ha aportat i en tot el que ens ha influenciat.

Si hagués de posar un titular al programa CAE2020, el meu seria: SABER ANALITZAdeviteca_parellaR L’ENTORN CONSTANTMENT I SABER ADAPTAR-SE ALS CANVIS.

Molts dels que tirem endavant una empresa, sabem que el dia a dia ens arrossega a centrar-nos en la part més productiva de l’empresa: les compres, els preus, els % de benefici, etc, etc etc. En aquest programa hem treballat a analitzar-nos constantment, tant a nosaltres com al nostre entorn, a saber interpretar els canvis que es van ocasionant al nostre voltant i a saber també adaptar-se:

I, molt important: a agafar la dinàmica de poder canviar constantment, per què el món actual es mou així: si avui la demanda vol canelons, nosaltres farem canelons, però si demà no en vol, nosaltres hem d’estar preparats a no fer més canelons.

Per tot això, cal una feina constant, que normalment no és tangible i que generalment no li donem importància o la deixem de banda per quan «tingui temps». Estem parlant de la part ESTRATÈGICA, la part que inclou un anàlisi de la nostra empresa, dels nostres competidors, dels nostres col·laboradors, del mercat, de l’economia, dels aspectes legals…. i molts altres factors que ens influencien i que són molt importants.

De vegades podem pensar que per a fer aquestes anàlisis necessitem unes eines especials o una empresa que ens ho faci, nosaltres hem après a fer petites enquestes, de vegades molt casolanes però molt útils.

Hem après a treure beneficis de molts elements que tenim al nostre voltant i que ens poden donar una informació molt important. Hem après a identificar i valorar les competències de cadascun de nosaltres i dels que treballen amb nosaltres, per tal de treballar aquelles que no dominem, i al mateix temps saber aprofitar les competències que tenim adquirides tant nosaltres com dels que formen part del nostre equip.

I després d’haver treballat tots aquests aspectes tant individualment com amb equip, ens hem adonat que s’han creat uns vincles molt positius, que seria bo aprofitar aquesta petita xarxa amb intenció de treure’n el màxim, compartir experiències, i analitzar-les de manera conjunta, tot i que durant molts anys hem estat reticents a parlar amb altres empreses dels fracassos i problemes professionals.

Gràcies!!!

Núria Barceló (Cofundadora i codirectora de DEVITECA)

deviteca

 

 

 

 

 

Contacte amb nosaltres

Escriu-nos i et contestarem el més aviat possible! :)

Not readable? Change text. captcha txt